ua en ru

У Києві заступник директора гімназії зберігав зброю та психотропи

У Києві заступник директора гімназії зберігав зброю та психотропи Ілюстративне фото (flickr.com/nab_ukr)

Вже готові документи про звільнення заступника та директора київської гімназії

У Києві правоохоронці викрили заступника директора однієї зі столичних гімназій, який обґрунтовано підозрюється у підробленні документів, незаконному зберіганні боєприпасів та психотропних засобів. Про це йдеться у повідомленні Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зазначається, що операція з викриття посадовця проводилась Головним управлінням Національної поліції у Києві спільно із КМДА.

"Під час проведення слідчих дій співробітники поліції 30 травня 2018 року виявили у службовому кабінеті вказаного заступника директора предмети, схожі на запал до бойової гранати, психотропні засоби, пристрій для відстрілу гумових куль та боєприпаси до нього", - йдеться у повідомленні.

Також відомо, що напередодні, 29 травня, посадовець із підробленим примірником розпорядження КМДА намагався потрапити до кабінету директора гімназії та взяти контроль над фінансово-господарською діяльністю закладу.

У Києві заступник директора гімназії зберігав зброю та психотропиУ Києві заступник директора гімназії зберігав зброю та психотропиУ Києві заступник директора гімназії зберігав зброю та психотропиУ Києві заступник директора гімназії зберігав зброю та психотропи

Фото: заступник директора однієї з гімназій Києва зберігав зброю і психотропи (kyivcity.gov.ua)

"Наразі готові документи про звільнення із займаної посади зазначеного заступника директора. Також підписано наказ про звільнення за системні порушення директора гімназії", - йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці контролюють ситуацію у гімназії. Також до охорони закладу залучено співробітників формування "Муніципальна варта".

Крім того, зазначається що у квітні цього року представники антикорупційних служб КМДА вже проводили перевірку фінансово-господарської діяльності цієї гімназії, матеріали із виявленими порушеннями направлено до органів поліції для відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, нещодавно у Тернопільській області співробітники Служби безпеки України викрили нарколабораторію з виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини - амфетаміну.