ua en ru

У Києві закривається кінотератр "Кінопанорама"

У Києві закривається кінотератр "Кінопанорама" Фото: "Кінопанорама" (facebook.com/Kinoteatr.Kinopanorama)

Прощальна вечірка з нагоди закриття кінотеатру відбудеться 30 вересня

У Києві в понеділок, 1 жовтня 2018, припиняє свою роботу кінотеатр "Кінопанорама", що на вулиці Шота Руставелі. Про це повідомила адміністрація закладу у Facebook.

Також адміністрація запрошує 30 вересня о 18:00 усіх друзів кінотеатру, партнерів, глядачів на прощальну вечірку "Останній сеанс". Також відбудеться показ фільму Юрія Шилова "Панорама". Вартість квитків - 30 гривень.

"Будемо дивитися хроніку кінотеатру, ділитися спогадами і пити вино. На екрані вас чекає багато несподіваних сюрпризів, а на сцені багато цікавих людей, які робили в "Кінопанорамі" свої проекти", - вказано у повідомленні.

Сама адміністрація кінотеатру не коментує причини закриття закладу. Також не повідомляється, що буде створено на його місці. Відомо лише, що усі працівники "Кінопанорами" звільняються.

За словами Соболєвої, раніше їй запропонували розділити великий зал на кілька маленьких, які змогли б приносити більший прибуток, проте адміністрація прагнула зберегти історичну панораму залу. Крім того, вона припустила, що кінотеатр можуть переобладнати як комерційний кінотеатр, або перебудувати в щось інше.

"Позавчора я була звільнена, після цього був закритий кінопрокат з 1 жовтня. Залишилися в жовтні тільки театральні проекти, на які йде продаж квитків. Не питайте - чому і що буде з кінотеатром. Я не знаю. Я не власник. На жаль. Оскільки розвиток кінотеатру я бачила зовсім інакше ", - написала Соболєва в Facebook.

На сайті кінотеатру зазначено, що він був створений 60 років тому - у 1958 році - як перший панорамний театр тоді ще СРСР.

"На сцені стояв Вольф Мессінг... У третьому рядку сидів Сергій Параджанов. У шостому - сидів Микола Гринько, який щойно приїхав зі зйомок у Андрія Тарковського. У п'ятому - сиділи подруги Ніна Матвієнко та Марічка Миколайчук на вечорі пам'яті Івана Миколайчука...А Юрій Іллєнко, який ходив тільки сюди, говорив: "Кінопанорама" - мій будинок кіно", - згадує адміністрація закладу.

У Києві закривається кінотератр "Кінопанорама"

Нагадаємо, нещодавно вийшов офіційний трейлер драми "Донбас" Сергія Лозниці. Трагікомедія "Донбас" заснована на документальних матеріалах та реальних історіях, які сталися на сході України. Світова прем'єра фільму відбулася навесні 2018 року в рамках Каннського фестивалю, а в українських кінотеатрах прокат картини "Донбас" стартує з 18 жовтня.