ua en ru

У Києві оголосили підозру чоловікові, який кинув гранату в поліцейських

У Києві оголосили підозру чоловікові, який кинув гранату в поліцейських Фото: патрульний автомобіль (npu.gov.ua)

Злочинцеві, напавшему на столичних поліцейських, загрожує від 9 до 15 років позбавлення волі

Зловмиснику, який кинув гранату у бік поліцейських, повідомлено про підозру у замаху на життя правоохоронців. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Зокрема, згідно з повідомленням прокуратури зловмисника, який намагався підірвати патрульних поліцейських, оголошено підозру у ст. 348 КК України (замах на вбивство працівників правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків) та підготовлено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Сама подія сталася в ніч на 15 березня в Деснянському районі столиці.

Як повідомляється, двоє співробітників Управління патрульної поліції в Києві, які виконували свої службові обов'язки по охороні громадського порядку, зупинили на вулиці перехожого, що поводив себе підозріло. Під час перевірки документів та поверхневого огляду у чоловіка виявили речовину, яка була схожа на наркотик.

Далі при спробі затримання, перехожий вихопив з кишені гранату, привів її в дію і кинув під ноги патрульним. В результаті стався вибух, правоохоронцям вдалося уникнути поранення. Від вибуху постраждав службовий автомобіль поліцейських.

Раніше повідомлялося про те, що в результаті вибуху було пошкоджено не тільки патрульний автомобіль, але і торговий кіоск і павільйон на зупинці громадського транспорту.

В результаті подальших дій патрульних, зловмисника, який виявився місцевим жителем, 1988 року народження затримали на місці події. Після обшуку у нього вилучили саморобний ніж та предмет, схожий на пістолет, які зараз направлені на експертизу.

За посягання на життя правоохоронців зловмиснику загрожує від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Деснянському районі Києва на проспекті Маяковського на зупинці громадського транспорту чоловік кинув вибуховий пристрій у поліцейських.