ua en ru

У Києві затримали військовослужбовця за крадіжку вертольотних двигунів

У Києві затримали військовослужбовця за крадіжку вертольотних двигунів Фото: викрадені двигуни (vppnr.gp.gov.ua)

Затриманий - лейтенант Збройних сил України

У Києві затримали військовослужбовця при крадіжці вертольотних двигунів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону.

Повідомляється, що військовою прокуратурою було задокументовано факт крадіжки лейтенантом Збройних сил України (ЗСУ), командиром роти охорони однієї з військових частин, двох двигунів до вертольотів Мі-8 вартістю близько 400 тис. грн.

"Офіцер організував проїзд на територію військової частини заздалегідь підготовленого вантажного автомобіля, після чого завантажив зазначене військове майно та вивіз його з метою його подальшого продажу за кордон", - розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що лейтенанта було затримано в порядку статті 208 КПК України.

Обидва авіаційні двигуни ТВЗ-117А до вертольота Мі-8, які злочинець намагався вивезти для продажу, вилучено під час огляду місця події.

Тривають першочергові слідчі дії в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронці затримали на отриманні хабара в 15 тис. гривень заступника командира з тилу однієї з військових частин.

Раніше, правоохоронці Об'єднаних сил затримали на хабарі у Донецьку керівника одного з відділень поліції.