ua en ru

У Києві затримали власницю медичного бізнесу, через який фінансувалися терористи

У Києві затримали власницю медичного бізнесу, через який фінансувалися терористи Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Ділки щомісяця сплачували до "бюджетів" сепаратистів у середньому 500-600 тис. рублів

У Києві Служба безпеки України (СБУ) затримала власницю медичного бізнесу, через який фінансувалися терористи. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю спільно з Головним слідчим управлінням СБУ затримали у Києві власницю медичного бізнесу, через який фінансувалися терористичні організації "Л/ДНР", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що оперативники спецслужби встановили, що власники підприємства на території тимчасово окупованої Луганщини продовжили виробництво медичних виробів. Зокрема, продукцію ділки поставляли для потреб незаконних збройних формувань терористичних організацій "Л/ДНР". Співробітники СБ України задокументували, що ділки щомісяця сплачували до "бюджетів" сепаратистів у середньому 500-600 тис. рублів.

Повідомляється, що власницю фірми затримано згідно зі статею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмисниці оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 110-2 Кримінального кодексу України.

Як зазначається, наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до діяльності підприємства та фінансування терористичних організацій.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що підполковника Національної гвардії засуджено до 13 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді.