ua en ru

У Києві затримали "телефонного терориста"

У Києві затримали "телефонного терориста" Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі

У Києві затримали "телефонного терориста" який повідомив про "замінування" торгового центру. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції Києва у Facebook.

Як зазначається, чоловік зателефонував до поліції із повідомленням про вибух, який може статися за кілька хвилин у торговому центрі на вулиці Малишка. Правоохоронці евакуювали із приміщення ТЦ 120 осіб, а фахівці вибухотехнічної служби ретельно оглянули заклад та прилеглу територію. Небезпечних предметів та речовин не виявили.

"Ми з’ясували, що дзвінок надійшов із мобільного телефону, який належить мешканцю Святошинського району столиці. На момент нашого візиту чоловік перебував вдома та вживав спиртне. Нам він пояснив, що після конфлікту із охоронцем торгового центру вирішив йому помститися, тож повідомив про вибухівку", - повідомив начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін.

Чоловіка було затримано та доставлено до районного управління поліції. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

За вказаним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

У столиці затримали псевдомінера торгового центру (ФОТО) Свій вчинок чоловік пояснив образою на охоронця закладу, із яки...

Опубліковано Поліція Києва 22 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві "телефонного терориста" засудили до 5 років позбавлення волі.