ua en ru

У Києві "телефонного терориста" засудили до 5 років позбавлення волі

У Києві "телефонного терориста" засудили до 5 років позбавлення волі Фото: поліція Києва (instagram.com/patrolpolice_ua)

Уродженець Вінницької області двічі телефонував у поліцію з помилковими повідомленнями

У Києві "телефонного терориста" засудили до 5 років позбавлення волі за неправдиві повідомлення про мінування станцій метро і держустанови. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції міста Києва у Facebook.

"Уродженець Вінницької області двічі дзвонив на спецлінію "102" і повідомляв про підготовку вибуху на двох станціях метро та державної установи", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, отримавши повідомлення, правоохоронці та вибухотехніки оглянули станції "Лісова", "Либідська" і слідчий ізолятор. В результаті ретельної перевірки жодних підозрілих речовин і предметів правоохоронці не виявили.

Так, після проведення комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили і затримали псевдомінера - раніше судимого уродженця Вінницької області.

З'ясувалося, що зловмисник дзвонив з мобільного телефону. У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою провину і розкаявся. При цьому зазначив, що зробив дзвінки заради розваги.

Вироком Шевченківського районного суду в Києві зловмисника за вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, засуджено до п'яти років позбавлення волі.

У столиці псевдомінера засудили до п'яти років позбавлення волі Уродженець Вінниччини двічі телефонував на спецлінію 102...

Опубліковано Поліція Києва 14 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві суд засудив "телефонного терориста" до 4 років позбавлення волі за "мінування" столичного метрополітену.