ua en ru

У Києві затримано псевдомінера, що погрожував підірвати залізничний вокзал

У Києві затримано псевдомінера, що погрожував підірвати залізничний вокзал Фото: центральний залізничний вокзал у Києві

Через "жарт" безхатченка з вокзалу евакуювали більше 4000 осіб

У Києві о 19:35 15 квітня надійшло анонімне повідомлення: невідомий пояснив, що має намір підірвати залізничний вокзал. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Києві.

"О 19:40 відповідні служби почали проводити евакуацію. Дії зловмисника спричинили незручності понад 4 тисячам відвідувачів та персоналу вокзалу. До перевірки інформації про замінування задіяли близько 70 правоохоронців, працівників вибухотехнічної та кінологічної служб", - йдеться в повідомленні.

У поліції запевнили, що під час перевірки приміщень та прилеглої території вибухових пристроїв і небезпечних речовин не знайшли.


О 21:20 п'ятниці вже було повністю відновлено роботу вокзального комплексу, графік руху потягів не порушувався.

"Правоохоронці спільно із військовослужбовцями Національної гвардії знайшли зловмисника. 30-річний чоловік, уродженець Полтавської області, без постійного місця проживання, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вирішив "пожартувати". Речові докази чітко вказують на його причетність, зокрема дзвінок про замінування він зробив із власного мобільного телефону", -з'ясували в поліції.

Слідчий відділ Солом’янського управління поліції столиці розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Нагадаємо, нещодавно з РФ надійшов анонімний дзвінок про "замінування" Верховної Ради України.