ua en ru

У Києві затримали чоловіка, що "замінував" держустанову на Майдані

У Києві затримали чоловіка, що "замінував" держустанову на Майдані Фото: вибухотехнічна служба (mvs.gov.ua)

Правоохоронці встановили і затримали автора неправдивого повідомлення про мінування

У Києві затримали чоловіка, що "замінував" державну установу на Майдані. Про це повідомляє прес-служба поліції міста Києва Facebook.

"Близько 11:00 в Печерське управління поліції подзвонив невідомий з вимогами надати три патрульні наряди до стели на Майдані Незалежності. Також чоловік додав, що в іншому випадку у будівлі державної установи прогримить вибух. За адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група і вибухотехніки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, під час огляду приміщення та прилеглої території ніяких небезпечних або підозрілих предметів не виявили. Евакуація співробітників установи не проводилася.

Наголошується, що в цей час, отримавши інформацію, оперативні працівники почали пошуки особи і встановлення місця, звідки надійшов виклик.

У Києві затримали чоловіка, який заявив про замінування держустанови Під час огляду будівлі та прилеглої території пр...

Опубліковано Поліція Києва 18 вересня 2017 р.

Через кілька хвилин поліцейські оперативники разом із працівниками Служби безпеки з'ясували, що дзвонили з вуличного таксофона в Печерському районі, а виклик зробив 53-річний уродженець Запоріжжя, який в 2014 році притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин.

Так, при спілкуванні з правоохоронцями чоловік свій вчинок не заперечував, але пояснити мотиви не зміг. Тому для з'ясування всіх обставин правопорушника доставили до територіального управління поліції.

Даний факт належним чином зареєстрований у журналі єдиного обліку заяв і повідомлень громадян. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна поліція з початку року зафіксувала 372 неправдивих повідомлення про мінування.