ua en ru

У Києві затримали двох підозрюваних у підробці та збуті доларів

У Києві затримали двох підозрюваних у підробці та збуті доларів Фото: долари (з відкритих джерел)

Також в орендованому зловмисниками приміщенні знайдені наркотичні речовини

Київською місцевою прокуратурою №10 спільно з Шевченківським УП ГУ Національної поліції у Києві затримано двох зловмисників, які займалися виготовленням і збутом підроблених доларів. Про це сообщает прес-служба прокуратури Києва.

Правоохоронцями встановлено, що підробка валюти відбувалася шляхом складання в одну купюру окремих частин справжніх 100-доларових купюр.

В подальшому, підроблені долари обмінювалися на українські гривні через банківські термінали, обладнані функцією обміну іноземної валюти.

Повідомляється, що таким чином зловмисники обміняли на національну валюту суму еквівалентну 12 тис. доларів.

Крім того, під час проведення обшуку в одному з орендованих фігурантами справи приміщень виявлено значну кількість речовини, схожої на наркотичний засіб амфетамін, а також спеціальні засоби для його виготовлення і фасування.

Зараз проводяться слідчі дії на встановлення обставин кримінального правопорушення, повідомлення про підозру та обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівник апарату Київської міської державної адміністрації підозрюється у підробці диплому про вищу освіту.