ua en ru

В Києві запроваджується європейська технологія очистки води, - Кличко

В Києві запроваджується європейська технологія очистки води, - Кличко

Мер Києва Віталій Кличко презентував перший етап проекту "Питна вода з-під крану", який стартував у столиці з Оболоні. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Ми запроваджуємо систему європейської технології очистки води у Києві, відмовляючись від застарілих методів очистки води хлором. Станція "Оболонь-2" забезпечує водою 20% мешканців Оболоні. Ми почали проект з цієї станції через велику кількість скарг мешканців на якість води. Наступний етап - повне забезпечення питною водою мешканців Оболонського району, а також Деснянського і Голосіївського", - зазначив Кличко.

За словами мера, програма з впровадження питної води у трьох районах столиці розрахована на два роки. В подальшому проект пошириться на всі райони Києва.

Кличко підкреслив, що на цей проект з бюджету Києва не було витрачено ні копійки, оскільки проект інвестиційний. Також запровадження нової технології жодним чином не спричинить зміну тарифу на воду.

Мер відзначив, що всі процеси на станції автоматизовані і цю технологію очистки, яка працює в багатьох країнах Європи, Київ запровадив першим в Україні. "Якщо ми хочемо бути європейським містом, ми повинні втілювати європейські стандарти життя. І один з ключових стандартів для здоров'я кожного з нас - чиста питна вода", - сказав київський міський голова.