ua en ru

У Києві вранці з-за палаючих торфовищ збільшена концентрація шкідливих речовин в повітрі

У Києві вранці з-за палаючих торфовищ збільшена концентрація шкідливих речовин в повітрі Фото: смог у Києві

Кількість шкідливих речовин у повітрі перевищено в 1,2-1,4 рази в Деснянському, Оболонському, частини Дарницького, Святошинському та Солом'янському районах

У Києві в ранкові години збільшена концентрація шкідливих речовин у повітрі за торфяників. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив начальник ГУ Держсанепідслужби Києва Олег Рубан.

"Ми проводимо лабораторні дослідження вже 4 доби, і дійсно спостерігаємо збільшення максимально гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин, а саме ангідриду сірчистого в ранкові години. З 4:00 до 8:00 ранку, у нас зареєстровано незначне перевищення в 1,2-1,4 рази саме в Деснянському, Оболонському, частини Дарницького, Святошинському та Солом'янському районах. Тому, порада для населення, перш за все, знаходяться у місцях горіння, максимально не перебувати на задимлених вулицях, не перебувати на вулицях в ранкові години, в період формування так званого смогу", - заявив Рубан.

Киянам також порадили вживати більше води, а також молочних і кисломолочних продуктів.

"І у випадку незміни погодних умов будемо рекомендувати міської влади щодо переведення робочих годин на більш пізній термін, 10:00-11:00 концентрація шкідливих речовин у повітрі в Києві, вже не відповідає стандартам", - додав Рубан.

Нагадаємо, пожежники продовжують гасіння торфовищ на загальній площі близько 122 га у Київській обл.