ua en ru

У Києві рівень захворюваності на грип серед школярів зріс на 25%

У Києві рівень захворюваності на грип серед школярів зріс на 25% Фото: лікарня (unsplash.com/drew-hays)

Найбільша кількість відсутніх школярів спостерігається у Дарницькому, Оболонському, Святошинському та Солом'янському районах

У Києві рівень захворюваності на грип і гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) серед школярів зріс на 25%. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передає прес-служба КМДА.

"Зараз в місті захворюваність на грип та ГРВІ знаходиться на рівні, характерному для даного періоду року. Однак за четвертий тиждень 2018 року зареєстровано зростання захворюваності на 11,4%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Зростання відбулося за рахунок дітей, і хоча поки що переважно хворіють дошкільнята, серед школярів рівень захворюваності зріс на 25%", - сказав він.

Поворозник повідомив, що в одній із шкіл призупинять заняття, так як рівень захворюваності там перевищив 20%, відзначивши, що ще в 14 школах сталося часткове закриття покласове.

Зазначено, що найбільша кількість відсутніх школярів спостерігається у Дарницькому, Оболонському, Святошинському та Солом'янському районах.

Нагадаємо, Поворозник також повідомив, школи спільно з районними управліннями освіти будуть самі приймати рішення про призупинення навчального процесу, якщо хворіє понад 20% учнів.