ua en ru

У Києві трьох податківців затримали на хабарі в 4 млн гривень

У Києві трьох податківців затримали на хабарі в 4 млн гривень Фото: хабар

Затриманим чиновникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Працівниками прокуратури Київської області спільно з працівниками внутрішньої безпеки ГФС України та Головного управління боротьби з організованою злочинністю у сфері корупції СБУ затримали двох працівників Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ГФС в р. Києві та начальника відділу Солом'янського ГУ ГФС в Києві за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди у сумі майже 4 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Під час передачі неправомірної вигоди в сумі 3 млн 800 тисяч гривень затримано троє податківців. Втім, один з них чинив опір при затриманні співробітникам правоохоронних органів, намагаючись втекти на автомобілі і створивши при цьому ряд ДТП", - йдеться в повідомленні.

Затримані чиновники вимагали та одержали від директора підприємства за позитивне вирішення питання щодо бюджетного відшкодування податку на додану вартість в сумі 14 млн гривень. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала на хабарі начальника управління поліції Голосіївського району Києва.