ua en ru

У Києві на території школи знайдені снаряди часів Другої світової війни

У Києві на території школи знайдені снаряди часів Другої світової війни Фото: оперативно-піротехнічна служба (pechersk.kievcity.gov.ua_

Снаряди були знайдені в ході проведення робіт з шурфуванню грунту

У Києві на території школи знайдено кілька боєприпасів часів Другої світової війни. Про це повідомляє прес-служба Печерської районної в Києві Державної адміністрації.

Повідомляється, що 16 жовтня на замовлення Печерської райдержадміністрації на території школи I-III ступенів № 5, на місці планування будівництва нового дитячого садка, проектною організацією ТОВ "Мегастройпроект" проводяться роботи по шурфованию грунту.

Так, під час здійсненого дослідження ділянки робочими організації було знайдено кілька боєприпасів часів Другої Світової Війни.

На місце події була викликана група піротехнічних робіт 1-го спеціального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій та фахівці вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції у місті Києві.

"Поки невідомо знаходяться виявлені боєприпаси в бойовому стані, і є поблизу ще снаряди. Зараз фахівці встановлюють ці факти, і якщо знахідка є серйозною загрозою, служби Печерського району приймуть всі заходи для забезпечення безпеки території та безперебійного освітнього процесу в школі", - заявив голова Печерської райдержадміністрації Сергій Маритинчук.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: на території школи знайдені боєприпаси (pechersk.kievcity.gov.ua)

Нагадаємо, раніше столичні оперативники спільно з працівниками СБУ вилучили пістолети, пістолети-кулемети, автомати, рушниці, гранату та понад 500 патронів у трьох жителів Києва та Київської області.