ua en ru

У Києві 90% тепломереж пройшли гідравлічні випробування

У Києві 90% тепломереж пройшли гідравлічні випробування Фото: гідравлічні випробування

У "Київенерго" розповіли про попередні результати планових гідровипробувань

У Києві станом на 4 серпня проведено гідравлічні випробування майже 90% тепломереж від обсягу, запланованого на міжопалювальний період 2015 р. Про це повідомили у прес-службі "Київенерго".

На сьогодні в повному обсязі проведено гідровипробування тепломереж, які забезпечують централізоване опалення та гаряче водопостачання житлових масивів Теремки, Біличі, Виноградар, Відрадний, Воскресенка, Дарниця, Борщагівка, Поділ, Печерськ, Лук'янівка, Троєщина, Оболонь, Петрівка, а також району залізничного вокзалу та центру міста.

До 16 серпня "Київенерго" проводить гідравлічні випробування тепломереж і ремонт обладнання котельні "Нивки", що забезпечує централізоване опалення та гаряче водопостачання житлового масиву Нивки (439 споживачів - будинки, установи), до 28 серпня - районної котельні "Веркон" (частина Святошинського району, 35 споживачів). В ході випробувань виявлено 1 тис. 279 пошкоджень, усунуто - 1 тис. 119.

Як зазначили у прес-службі, у 2015 р. "Київенерго" планує повністю замінити більше 30 км труб у різних адмінрайонах Києва.

Також повідомляється, що цього року посилено контроль за дотриманням графіка гідравлічних випробувань, а затримки відновлення гарячого водопостачання були викликані високим ступенем зношеності теплотрас, усунення пошкоджень на яких вимагало додаткового часу.

"Гідравлічні випробування - стандартний для підприємств теплокомуненерго профілактичний захід при підготовці до опалювального сезону. Для розгалужених систем мереж, як у Києві, це один з найефективніших способів виявити і усунути ризики ушкоджень до холодів. У мережі під підвищеним на 25% тиском подається вода, температура якої не перевищує 40°С. Таким чином, тепломережі випробовуються на міцність, виявляються їхні слабкі місця, ремонт яких дозволяє запобігти пошкодження під час опалювального сезону", - зазначив директор СВП "Київські теплові мережі" ПАТ "Київенерго" Євген Глушак.

Нагадаємо, цьогоріч, згідно із графіком КМДА, гідровипробування проходять із 15 квітня по 29 серпня.

Як повідомлялося, КМДА має намір посилити вплив на "Київенерго".