ua en ru

У Києві "телефонного терориста" засудили до 4 років позбавлення волі

У Києві "телефонного терориста" засудили до 4 років позбавлення волі Фото: судові терези (pixabay.comPublicDomainImages)

Зловмисник двічі повідомляв в поліцію про підготовку вибуху на "Героїв Дніпра"

У Києві суд засудив "телефонного терориста" до 4 років позбавлення волі за "мінування" столичного метрополітену. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Києва.

"Раніше судимий за скоєння аналогічного злочину зловмисник протягом тижня двічі дзвонив на спецлінію 102 і повідомляв про підготовку вибуху на станції метро" Героїв Дніпра ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, зловмисник до цього також "мінував" столичну підземку в 2016 році.

Так, після ретельних оглядів об'єкта та прилеглої території працівники профільних служб не виявляли небезпечних предметів. А після проведення комплексу оперативно-розшукових заходів затримали "мінера".

З'ясувалося, що зловмисник дзвонив з таксофона на вулиці Попудренка. В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою провину.

Вироком Дніпровського районного суду в Києві зловмисника винним у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, засудили до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України викрила шість "телефонних терористів" в декількох містах