ua en ru

У Києві суд звільнив Лавриновича з-під арешту

У Києві суд звільнив Лавриновича з-під арешту Фото: Олександр Лавринович (vru.gov.ua)

Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката Лавриновича

У Києві суд звільнив колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича, який підозрюється в захопленні влади, з-під арешту. Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду міста Києва.

"Постановити нове рішення, яким у задоволенні клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно Лавриновича О. В. - відмовити", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката Лавриновича і скасував рішення Печерського районного суду міста Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту на 2 місяці.

Так, відповідне рішення суд прийняв на засіданні сьогодні, 27 вересня 2017 року. Цим же рішенням Апеляційний суд постановив звільнити Лавриновича з-під варти в залі суду.

Зазначимо, Лавринович підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27 ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що захист екс-міністра юстиції України подала апеляційну скаргу на рішення суду про його арешт.