ua en ru

У Києві суд заарештував узбецького журналіста, шукає політпритулок

У Києві суд заарештував узбецького журналіста, шукає політпритулок Фото: арешт (РБК-Україна)

Українська влада затримала журналіста за міжнародним ордером 20 вересня

Суд Києва заарештував на 40 днів журналіста з Узбекистану Нарзулло Охунжонова, шукає політичний притулок. Про це повідомляє міжнародна організація Committee to Protect Journalists (Комітет із захисту журналістів) з посиланням на адвоката Олексія Федорова.

"Київський суд сьогодні (27 вересня - ред.) затвердив 40-денний термін утримання під вартою Охунжонова, який знаходиться у вигнанні з 2013 року", - розповів Федоров.

Адвокат Охунжонова вже подав апеляцію на арешт.

Зазначено, що журналіст перебуває в Україні з дружиною і п'ятьма дітьми.

За словами директора київського Інституту медіа інформації Оксани Романюк, українська влада затримала Охунжонова за міжнародним ордером 20 вересня, коли він з родиною прибув в Україну з Туреччини в пошуках політичного притулку.

Також вона розповіла, що журналіста затримали, оскільки він був у списку Інтерполу. Узбекистан подав міжнародний ордер на Охунжонова за звинуваченням у шахрайстві. Однак адвокат заарештованого говорить, що він втік з Узбекистану, щоб уникнути політичних переслідувань за свої статті.

Нагадаємо, раніше суд у Росії продовжив термін змісту журналіста Романа Сущенко, обвинуваченого Російською Федерацією (РФ) у шпигунстві, ще на 2 місяці.