ua en ru

У Києві на станції метро затримали військовослужбовця з викраденими боєприпасами

У Києві на станції метро затримали військовослужбовця з викраденими боєприпасами Фото: метро "Харківська"

Судом обрано йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

У Києві на станції метро "Харківська" було затримано військовослужбовця-контрактника однієї з військових частин Національної гвардії України з 3 магазинами до автомата АК-74, 300 патронами калібру 5,45 і саморобним глушником. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Військової прокуратури Центрального регіону.

"Встановлено, що у столиці на станції метро "Харківська" працівниками лінійного управління в метрополітені ГУ МВС України в м. Києві спільно з працівниками військової прокуратури Дарницького гарнізону затримано згадуваного військовослужбовця. В ході перевірки особистих речей на наявність заборонених предметів у останнього виявлено набої калібру 5,45 у загальній кількості 300 шт., 3 магазина від автомату АК-74 та саморобний глушник", - йдеться у повідомленні.

Військовослужбовцю оголошено про підозру, а судом обрано йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Санкція ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин) Кримінального кодексу України передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років.

Нагадаємо, в Артемівському районі Донецької області Служба безпеки України (СБУ) спільно з військовослужбовцями ЗС України виявила в лісі ретельно замаскований у трухлявому стовбурі дерева схрон з вибухівкою.