ua en ru

У Києві відбувся Форум голів та депутатів ОТГ від БПП

У Києві відбувся Форум голів та депутатів ОТГ від БПП Фото: у Форумі взяли участь понад 400 делегатів з усіх регіонів

Загалом на виборах 11 та 18 грудня обрані 120 голів ОТГ та 1150 депутатів рад ОТГ від БПП

У Києві сьогодні, 24 грудня, відбувся Форум новообраних голів та депутатів об’єднаних територіальних громад, в якому взяли участь понад 400 делегатів з усіх регіонів України. Зокрема, 107 новообраних голів та 194 депутата ОТГ, обраних від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", йдеться у прес-релізі секретаріату політсили.

Згідно з даними прес-служби, загалом на виборах 11 та 18 грудня 2016 року, які проходили у 185 об’єднаних територіальних громадах, обрані 120 голів ОТГ та 1150 депутатів рад ОТГ, які представляють БПП.

Як під час Форуму заявив народний депутат України, заступник голови фракції БПП у Верховній раді, член Центральної ради БПП Сергій Березенко, перемога партії на виборах в об’єднаних територіальних громадах, а також висока явка виборців свідчать про підтримку українцями реформи децентралізації, ініційованої президентом.

"На цих виборах партія "БПП "Солідарність" вкотре показала, що вона є єдиною політичною силою, яка об’єднує всю країну. Кандидати, які балотувалися за підтримки Партії, перемогли і на Заході, і на Сході, і на Півночі, і на Півдні України", - сказав Березенко.

За його словами, важливими ознаками цих виборів є недовіра виборців до популістичних і радикально налаштованих кандидатів, а також провал у східних областях представників проросійських політичних сил.

У зверненні до учасників Форуму президент України Петро Порошенко зазначив, що вибори стали свого роду "міні-плебісцитом" на підтримку децентралізації.

"Нові можливості вже відкрилися для понад 3 мільйонів громадян, які живуть в об’єднаних громадах, а це майже чверть сільського населення України. За рік доходи лише власних бюджетів об’єднаних громад зросли більш ніж втричі. В цілому загальний фонд місцевих бюджетів збільшився вшестеро у порівнянні до бюджетів місцевих рад, які увійшли до складу об’єднаних громад", - заявив президент.

Він зауважив, що наступного року об’єднані громади матимуть можливість використати близько 9 мільярдів гривень на лікарні, дороги, котельні. "Це те, що дає можливість перетворювати політику на технологію досягнення конкретних результатів, зрозумілих кожному", - зазначив президент.

Як повідомив на Форумі віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, Геннадій Зубко, 2017 рік має стати роком об’єднаних громад.

"Ми бачимо, що в результаті фінансової децентралізації місцеві бюджети збільшились. Але потрібно зробити так, щоб це відчули й звичайні родини: коли діти підуть в садок або школу, коли звертатимуться в лікарню або в орган місцевої влади за соціальною або адміністративною послугою – коли отримуватимуть якісну послугу", - сказав Зубко.

За даними прес-служби, загалом у результаті реформи децентралізації в Україні очікується створення 10 тисяч об’єднаних територіальних громад.