ua en ru

У Києві відбувся 16-й Форум Фінансових Директорів України

У Києві відбувся 16-й Форум Фінансових Директорів України

18-19 жовтня 2017 в Києві відбувся 16-й Форум Фінансових Директорів України. Центральна зустріч CFO співтовариства в цьому році знову зібрала понад 400 фінансових керівників і власників бізнесу з усієї України.

Незважаючи на непросту ситуацію, що склалася близько КВЦ "Парковий", в якому проходив захід, Форум пройшов з великим успіхом, підтвердивши свій високий рівень і авторитет.

Традиційно, на Форумі прозвучали виступи команди з 40 фінансових керівників і відомих експертів галузі. Спікери ділилися досвідом успішних рішень, розбирали практичні кейси, розповідали про плани на майбутнє.

Ключовими темами цього року були цифрові інновації, радикально змінили традиційне уявлення про ведення бізнесу: починаючи від електронного документообігу, закінчуючи аналітикою і big dаtа. Ці процеси неминуче призводять до зміни ролі і функції фінансового директора. Про майбутнє CFO, говорили Жанна Китаєва (Воля), Петро Фоков (Нова Пошта) і інші учасники панельних дискусій.

Про особливості управління держкомпаніями дискутували Олександр Чернявський (Укрпошта), Сергій Коновець (Нафтогаз України") і Кирило Звонарьов (МА Бориспіль). Відомі фінансові керівники ділилися стратегіями розвитку та успішними кейсами зі збільшення прибутковості та зменшення витрат. Про ребрендинг і цифровий трансформації Укрпошти говорив Олександр Чернявський, а Кирило Звонарьов розповів, яким чином вдалося збільшити прибутковість і пасажиропотік аеропорту в 4 рази. Модерував дискусію Максим Нефьодов (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України).

Ерік Найман (Capital Times), Олексій Блінов (Альфа-Банк Україна) та Олена Бєлан (Драгон-Капітал) представили прогноз розвитку глобальної економіки України на 2018 рік. Згідно з прогнозом, у найближчі роки економіку України чекає повільне, але стабільне зростання. Це забезпечується безліччю позитивних факторів, серед яких, безвізовий режим, валютна лібералізація, зниження інфляції, а також, безсумнівно, збільшення підприємницької ініціативи українців і реальний ріст у ряді секторів української економіки.

У Києві відбувся 16-й Форум Фінансових Директорів УкраїниУ Києві відбувся 16-й Форум Фінансових Директорів України

Одним з центральних подій Форуму стало інтерв'ю на сцені бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети, питання якого ставив Валентин Гвоздій (ЮФ GOLAW). Наскільки розвинена практика захисту бізнесу в Україні, як боротися з обшуки з вилученням документів і серверів, чим саме може допомогти консульство омбудсмена, а також, відчувається тиск з боку, у зв'язку зі своєю діяльністю — на всі питання Альгірдас Шемета відповідав максимально відкрито і інформативно.

Новинкою Форуму стало проведення воркшопу "CFO як лідер Agile змін", учасники якого навчилися застосовувати гнучку методологію в управлінні фінансами.

Підбиваючи підсумки, учасники зійшлися на думці, що лідируючі позиції займає бізнес, який швидко адаптується до змін, володіє гнучкою керованістю і активно використовує інноваційні технології, досягти переваги без яких стає неможливим. Головна ж формула оцінки ефективності роботи фінансового директора залишилася незмінною — власники раніше очікують від CFO реальні результати в підвищенні прибутковості та стабільності ведення бізнесу. Однак не варто недооцінювати стрімкий темп сучасного життя — наступний Форум покаже, які прогнози справдились, а які ні.

Організатор: FA Service (cfo.ua
З питань співпраці, звертайтеся на pr@cfo.ua

Партнери та спонсори:
Золотий Фінансовий Партнер — Банк ПІВДЕННИЙ;
Золотий Інноваційний Партнер — IT-Enterprise;
Бронзовий Партнер — Acctiva;
Ексклюзивний HR-Партнер — Boyden;
E-Сервіс Партнер — E-COM; Партнер ЮФ GOLAW;
За участю — EY в Україні, Innoware.

Генеральний Інформаційний Партнер — РБК-Україна; Генеральний Діловий Медіа-партнер — журнал "Бізнес"; Генеральний Інформаційний Спонсор — Лігабізнесінформ; Кар'єрний Партнер — Хедхантер Україна.