ua en ru

У Києві відбулася презентація громадської організації Eastern European Reform Centre

У Києві відбулася презентація громадської організації Eastern European Reform Centre Фото: презентація громадської організації Eastern European Reform Centre

У Києві сьогодні, 8 листопада, відбулася презентація громадської організації Eastern European Reform Centre (EERC), основною метою якої є допомога у реформуванні та впровадженні новацій як державним структурам, так і приватному бізнесу всіх рівнів України і країн східної Європи.

Так, серед головних цілей EERC: сприяння правовій та судовій реформі, впровадження електронного уряду, захист фундаментальних прав громадян, верховенство права, дерегуляція та спрощення ведення бізнесу.

В ході презентації заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе привітав створення нової громадської організації, до якої увійшли найдосвідченіші експерти та професіонали не тільки з України, але й з Грузії.

"Ми повинні підтримувати громадські неурядові організації, які сприяють наближенню нашої держави до Євросоюзу, європейських стандартів і цінностей. Бажаю EERC плідної роботи і успіхів!", - заявив Гецадзе.

У свою чергу Президент EERC Валентин Гладких - український активіст, політолог і експерт в питаннях реформ - розповів про команду нової організації.

"Ми зібрали молодих мотивованих фахівців нового формату, готових працювати на перспективу, справжніх революціонерів своєї справи. Наша організація відкрита до ідей ефективних реформ, які допоможуть не тільки стабілізувати економіку України, але і просунути її набагато вперед", - сказав Президент EERC Валентин Гладких.

У Києві відбулася презентація громадської організації Eastern European Reform Centre

Фото - Мака Джанашія, Валентин Гладких, Маріам Гіоргобіані

Крім цього, на презентації виступила віце-президент EERC Маріам Гіоргобіані. За її словами, мета організації - спрощення ведення бізнесу та покращення сервісів для населення.

"Наше завдання - сприяти всім реформам, які наближатимуть нас до європейських стандартів. Це і буде міжнародне право", - сказала Маріам Гіоргобіані, юрист міжнародного права, викладач Національного Університету Грузії імені Ілії.

Також на події відзначили важливість забезпечення свободи діяльності журналістів в демократичній державі.

"Забезпечення незалежності медіа та свободи діяльності журналістів і є основною ланкою в побудові демократичної держави", - зазначила відомий грузинський журналіст, член правління EERC з розвитку медіа Маку Джанашіа.

"Ми повинні обов'язково інформувати населення про нашу роботу, інакше які б законодавчі реформи ми не проводили, нові закони не зможуть працювати, якщо наш народ не буде про них знати", - додала член правління EERC у напрямку інформування населення Аліна Смоліна.