ua en ru

У Києві шахтарі перекрили рух на Грушевського

У Києві шахтарі перекрили рух на Грушевського Фото РБК-Україна: шахтарі продовжують мітинг під Кабміном

Шахтарі вимагають переговорів з Яценюком

У Києві мітингувальники шахтарі заблокували дорожній рух по вулиці Грушевського і вимагають переговорів з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, передає кореспондент РБК-Україна.

"Шахтарі вимагають, щоб вийшов Яценюк... Ми готові 3-4 людини направити до них (в Кабмін - ред.), донести їм нашу інформацію і почути, що вони думають", - повідомив в коментарі РБК-Україна голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Зараз під будівлею Кабінету міністрів України перебуває близько 500 шахтарів. Мітингувальники розмахують прапорами, свистять і безперервно б'ють касками і пластиковими пляшками наповнені камінням. Біля будівлі Кабміну коштує близько 100 правоохоронців.

За словами Волинця, під Верховну Раду шахтарі повертатися не збираються, так як ніякого результату вранці це не принесло. До якої години планують страйкувати під Кабміном шахтарі, ще невідомо.

"Поки до нас не вийдуть", - сказав Волинець.

"А якщо не вийдуть - поїдемо додому і піднімемо всі шахтарські міста", - додав він.

У Києві шахтарі перекрили рух на Грушевського

У Києві шахтарі перекрили рух на Грушевського

(Шахтарі мітингують під будівлею Кабміну. Фото РБК-Україна)

Нагадаємо, шахтарі почали мітингувати ще вчора, а сьогодні продовжили демонстрацію біля будівлі Верховної Ради. Пізніше шахтарі перемістилися до Кабміну.