ua en ru

У Києві сьогодні очікуються сильні пориви вітру

У Києві сьогодні очікуються сильні пориви вітру Фото: в Києві сьогодні вітряно (twitter.com/kmda_official)

Швидкість вітру в столиці буде досягати 18 м/с

Україській гідрометцентр попереджає, що сьогодні, 14 вересня, в Києві очікуються сильні пориви вітру. Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

Повідомляється, що в найближчі години і до кінця доби у столиці очікуються пориви вітру 15-18 м/с. Київська служба порятунку при Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища рекомендує в разі посилення вітру всі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев; у разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному; уникати знаходження поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч з ними автотранспорт

Управління з питань надзвичайних ситуацій рекомендує при падінні дерев або гілок, при травмуванні людей та в інших випадках негайно інформувати екстрені служби.

Нагадаємо, ДСНС попереджає про сильні пориви вітру в західних областях України.

Протягом 14 вересня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Закарпатській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях пориви вітру 15-20 м/с.