ua en ru

В Києві СБУ ліквідувала багатомільйонну схему виведення капіталів в офшори

В Києві СБУ ліквідувала багатомільйонну схему виведення капіталів в офшори Фото: СБУ ліквідувала корупційну схему

Сума незаконних фінансових операцій упродовж 2016-2017 років становить 800 млн гривень

Схему незаконного виведення капіталів в офшорні компанії в особливо великих розмірах викрила у Києві Служба безпеки України спільно з прокуратурою та Національною поліцією. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Сума незаконних фінансових операцій організації упродовж 2016-2017 років становить 800 млн гривень

Відзначають, що зловмисники, використовуючи підконтрольні фіктивні підприємства-експортери, укладали експортні договори з афілійованими компаніями-нерезидентами без відображення операцій у документах податкової звітності. Внаслідок чого за межі держави вивозилися товарно-матеріальні цінності, а валютна виручка на територію України не поверталася.

"Під час 14 обшуків у приміщеннях, офісах та автомобілях, що належать фігурантам справи, правоохоронці вилучили ноутбуки з програмними засобами "клієнт-банк", флеш-накопичувачі, мобільні телефони з перепискою, що підтверджує протиправну діяльність учасників схеми, блокноти з робочими записами щодо оборудки та 50 фіктивних печаток суб’єктів господарської діяльності", - повідомляють в СБУ.

altaltalt

Фото: вилучені речі на місці злочину

Також зазначають, що в організаторів схеми вилучено печатку одного з підрозділів Державної фіскальної служби та оригінали документів про відсутність заборгованості по податках.

По даному інциденту відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Херсонській області СБУ викрила комерційну структуру, що фінансувала терористів ДНР.