ua en ru

У Києві в результаті зіткнень на АЗС постраждали 7 поліцейських

У Києві в результаті зіткнень на АЗС постраждали 7 поліцейських Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

Крім того, про нанесення тілесних ушкоджень заявив депутат міськради

У Києві в результаті зіткнень правоохоронців з протестувальниками проти будівництва автозаправної станції (АЗС) постраждали 7 поліцейських. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції міста Києва.

"Близько 18:15 в чергову частину Дарницького управління поліції надійшло повідомлення про те, що група осіб влаштувала чергову акцію протесту проти будівництва АЗС на вулиці Ревуцького", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, на місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група, керівництво районного управління поліції і були направлені додаткові підрозділи поліції для забезпечення громадського порядку.

За словами голови Дарницького управління поліції Сергія Чернишова, по прибуттю правоохоронці виявили близько 200 осіб, деякі з них були в масках на обличчях і висловлювалися проти забудови автозаправки.

Так, на вимоги співробітників поліції припинити несанкціоновану акцію, невідомі почали трощити будівельний паркан, псувати майно будівельного майданчика і кидати димові шашки. При спробі припинити хуліганські дії 7 співробітників поліції отримали травми.

"Після подій за медичною допомогою звернулися 2 дільничних офіцера поліції району, 2 поліцейських поліції особливого призначення і 3 інспектора столичного главку поліції, у яких діагностували струс головного мозку, черепно-мозкові травми, забиття м'яких тканин рук і ніг", - заявив Чернишов.

За його словами, у правоохоронні органи також звернувся депутат міської ради про отримання тілесних ушкоджень під час зіткнень.

За фактами подій почали кримінальні провадження за ст 296 (хуліганство) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. В даний час слідчі встановлюють осіб, які вчинили правопорушення, для притягнення їх до відповідальності.

altaltaltaltalt

Фото: зіткнення на АЗС (kyiv.npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Дарницькому районі Києва протестувальники після зіткнень з поліцією розгромили АЗС на вулиці Ревуцького. Мітингувальники вимагали знести АЗС. В акції брали участь члени партії "Національний корпус" і місцеві жителі.

Після того, як на місце прибули поліцейські, активісти закидали яйцями начальника районного управління поліції, наділи йому на шию покришку і закидали правоохоронців петардами. Після цього ще одна група протестуючих стала громити АЗС.