ua en ru

У Києві викрили діяльність незаконного пункту з продажу медикаментів

У Києві викрили діяльність незаконного пункту з продажу медикаментів Фото: поліція (U.S. Embassy Kyiv Ukraine)

У Печерському районі проводився безрецептурний збут підконтрольних таблеток

У Києві правоохоронці викрили діяльність незаконного пункту з продажу підконтрольних медикаментів. Про це повідомляє прес-служба поліції міста Києва в Facebook.

"Працівники управління протидії наркозлочинності викрили в столиці діяльність незаконного пункту з продажу медикаментів, які повинні реалізовуватися виключно за рецептом", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в управління протидії наркозлочинності надійшла інформація, що в приміщенні аптеки на вулиці Госпітальній у Печерському районі столиці відбувається безрецептурний збут підконтрольних таблеток.

Так, в ході відпрацювання злочину поліцейські встановили, що власник аптеки замовляє препарати на оптовому складі. А потім незаконно збуває їх іншим особам, які в свою чергу здійснюють подальше поширення.

Відзначається, що працівники поліції провели санкціоновану контрольовану поставку, а в ході проведення обшуку за місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено 1200 таблеток соната, 2100 таблеток димедролу та 8 таблеток сибазон. Вилучено речові докази направили на експертизу.

Столичні правоохоронці припинили незаконний збут підконтрольних лікарських засобів (ФОТО) Працівники управління протидії...

Опубліковано Поліція Києва 28 жовтня 2017 р.

Правоохоронці встановили, що збутом займалася група осіб - це 57-річний власник аптеки, киянин, раніше не судимий; 49-річний киянин незаконно замовив препарати, раніше судимий за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків.

Крім того, 49-річна мешканка Київської області купувала і зберігала лікарські засоби, раніше до кримінальної відповідальності не притягувалася; 37-річний киянин, раніше судимий за аналогічні злочини, і 30-річний уродженець Вінницької області, раніше не судимий, які займалися розповсюдженням лікарських засобів.

За даним фактом слідчим відділом Головного управління національної поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всього кола осіб, які можуть бути причетні до скоєння злочину, і залучення їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кіберполіції заявила про розкриття найбільшої схеми фальсифікації і збуту медичних препаратів.