ua en ru

У Києві розширять перелік пільговиків, яким безкоштовно встановлять лічильники на воду

У Києві розширять перелік пільговиків, яким безкоштовно встановлять лічильники на воду Ілюстративне фото (РБК-Україна/Віталій Носач)

За це рішення проголосувало 63 депутати Київради

У Києві розширять перелік пільгових категорій населення, яким безкоштовно встановлять у квартирах лічильники на воду. Про це передає "Радіо Свобода".

В підтримку цього рішення проголосувало 63 депутата Київської міської ради.

"На сьогоднішній день в понад 400 квартирах лічильники вже встановлені. Ухваливши це рішення, ми збільшуємо кількість киян, які можуть розраховувати на установку приладів обліку за рахунок міського бюджету ще на 3,9 тисяч. Я переконаний, що це правильний крок, адже ми допоможемо громадянам пільгових категорій впливати на споживання води та суттєво економити", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

В перелік пільгових категорій переважжно потрапили сім'ї військових.

Згідно з новим переліком, взяти участь у програмі пільгової установки лічильників на воду можуть: багатодітні родини, батьки загиблого військовослужбовця, вдови (вдівці) військовослужбовців, її (його) діти, інваліди військової служби, учасники бойових дій, учасники війни, члени сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни.

"Раніше на встановлення лічильників за рахунок бюджету Києва мали право інваліди I групи підгрупи "А", діти-інваліди підгрупи "А", одинокі непрацюючі пенсіонери, інваліди I групи підгрупи "Б" і інваліди II групи, опікуни неповнолітніх дітей-сиріт", - повідомляє видання.

Нагадаємо, Київрада дала назви 23 вулицями.