ua en ru

У Києві просять повернути будівлю згорілого центрального гастроному у комунальну власність

У Києві просять повернути будівлю згорілого центрального гастроному у комунальну власність Фото: пожар на Хрещатику (Facebook/Тетяна Кагуй Гридякіна)

Київську владу просять ініціювати розслідування законності приватизації гастроному на Хрещатику

Київську владу просять ініціювати розслідування законності приватизації колишнього центрального гастроному та забезпечити повернення будівлі у комунальну власність. Про це йдеться у петиції Олександра Кітраля на сайті Київської міської ради.

"Власником будівлі спаленого Центрального гастроному на вулиці Хрещатик, 40/1 у Києві, судячи з повідомлень ЗМІ, є зять екс-мера столиці Леоніда Черновецького В’ячеслав Супруненко. Останній також є власником багатьох приватизованих об’єктів, в тому числі – й на Хрещатику. Законність набуття власності викликає сумнів у фахівців, а сам Супруненко раніше розшукувався Інтерполом за розбійний напад у справі з майновими махінаціями", - йдеться у тексті петиції.

Автор вважає, що колишній зять Черновецького може бути зацікавлений у повному руйнуванні будівлі на вулиці Хрещатик для зведення на її місці 12-поверховий бізнес-центр.

"Необхідно врятувати об’єкт, який є пам’яткою архітектури. Тому звертаємося до міської влади з клопотанням ініціювати розслідування законності приватизації центрального гастроному структурами, підконтрольними Супруненкові, з наступним поверненням об’єкту у комунальну власність", - закликав автор петиції.

Нагадаємо, 20 червня в центрі Києва, на Хрещатику, 40/1 сталася пожежа. Загорілася будівля, в якій був розташований Центральний гастроном. У соціальних мережах ходили чутки, що на його місці хочуть побудувати нову будівлю, тому його і підпалили.