ua en ru

У Києві пройшла акція на підтримку українських політв'язнів

У Києві пройшла акція на підтримку українських політв'язнів Фото: акція "26 хвилин солідарності" (РБК-Україна)

Акція "26 хвилин солідарності" пройшла в кількох містах

У Києві під будівлею посольства Російської Федерації в Україні пройшла акція "26 хвилин солідарності" на підтримку українських політв'язнів, які заарештовані або засуджені в Росії та Криму, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, акція пройшла у формі мовчазного пікету під посольством Росії. Учасники тримали плакати з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова, а також заарештованих кримських татар. Станом на сьогодні не менше 64 особи позбавлені волі по сфабрикованих кримінальних справах. Крім Сенцова, російська сторона утримує журналіста Романа Сущенка, фермера Володимира Балуха, студента Павла Гриба, капітана 2 рангу у запасі Влдаимира Дудку, кримськотатарського активіста Руслана Зейтуллаєва.

Акція планувалася в декількох містах, зокрема у Варшаві, Ризі та Стенфорді. Зазначимо, сьогодні, 26 лютого, відзначають День опору окупації Криму.

У Києві пройшла акція на підтримку українських політв'язнівУ Києві пройшла акція на підтримку українських політв'язнівУ Києві пройшла акція на підтримку українських політв'язнівУ Києві пройшла акція на підтримку українських політв'язнівУ Києві пройшла акція на підтримку українських політв'язнівУ Києві пройшла акція на підтримку українських політв'язнів

Фото: акція на підтримку політв'язнів (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України підготувала проект постанови про політв'язнів Кремля. У постанові перераховані всі українці-політв'язні, яких утримують в Криму та Росії.