ua en ru

У Києві пройшов марш націоналістів (фоторепортаж)

У Києві пройшов марш націоналістів (фоторепортаж) Фото: марш націоналістів у Києві (РБК-Україна)

Націоналісти провели марш з нагоди 76-річчя дня створення Української повстанської армії

У Києві сьогодні, 14 жовтня, відбувся марш націоналістів з нагоди 76-річчя дня створення Української повстанської армії. РБК-Україна підготувало фоторепортаж з місця події.

Відзначити 76-річчя створення Української повстанської армії зібралися активісти націоналістичних організацій.

У центрі Києві зібралися приблизно 7-10 тис. чоловік. Вони несли прапори з емблемами організацій, які представляють, і скандували націоналістичні гасла. Автомобільний рух у центрі столиці перекрито.

Нагадаємо, сьогодні в Києві біля майдану Незалежності активісти побилися з поліцейськими через спробу встановити намет у неділю, 14 жовтня. Учасники акції розповіли, що через Facebook догооврились зібратися для святкування Дня захисника України. Організатором виступив відсторонений мер Конотопа Артем Семеніхін (в кінці літа міська рада винесла йому вотум недовіри). Активісти спробували пронести намет на Майдан, але поліцейські спецпідрозділи ТОР його відібрали. В результаті на початку вулиці Михайлівської відбулася сутичка.

Також сьогодні в Києві також представники добровольчого руху Організація українських націоналістів на чолі з Миколою Коханівським зібралися в Маріїнському парку в Києві, де заявили, що планують знести пам'ятник Миколі Ватутіну.

Відзначимо, що глава партії ВО "Свобода" заявив на прес-брифінгу під час масштабного маршу націоналістів заявив, що в "Свободі" обрали Руслана Кошулинського представником націоналістів на президентських виборах в 2019 році.