ua en ru

У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)

У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж) Фото: хода пам'яті Жизневського (Віталій Носач / РБК-Україна)

Жизневский загинув під час протистоянь на вулиці Грушевського в Києві 22 січня 2014 року

У Києві ввечері п’ятниці, 26 січня, пройшла пам'ятна хода на честь дня народження Михайла Жизневського - громадянина Білорусі, котрий загинув у Києві під час Революції Гідності в січні 2014 року. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Учасники ходи зібрались біля пам'ятника княгині Ользі на Михайлівській площі, звідки й стартував марш.

Хода пам'яті прослідувала тим же маршрутом, яким чотири роки тому Михайла Жизневського проводили в останню дорогу – від Михайлівською через Софіївську площу до площіТеатральної, а тоді - вулицями Хмельницького, Хрещатиком та Грушевського.

У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)У Києві пройшов марш на честь загиблого на Майдані Жизневського (фоторепортаж)

Фото: хода пам'яті Жизневського (Віталій Носач / РБК-Україна)

Михайло Жизневський народився 26 січня 1988 року в місті Гомель (Білорусь). У часи Революції Гідності був активістом Євромайдану, також працював журналістом. Був учасником Самооборони Майдану та організації УНА-УНСО. Загинув під час протистоянь на вулиці Грушевського в Києві22 січня 2014 року. Посмертно йому присвоєно звання Героя України.