ua en ru

У Києві проходить акція на підтримку бранців Кремля

У Києві проходить акція на підтримку бранців Кремля Фото: акція "Нагадай про кожного" у Києві (РБК-Україна/Віталій Носач)
Автор: РБК-Украина

У Києві ввечері 10 жовтня проходить акція "Нагадай про кожного" на підтримку українських політв'язнів в Російській Федерації. Учасники акції вийшли на вулиці столиці, щоб нагадати суспільству та владі про бранців Кремля.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Спочатку учасники акції зібралися поблизу пам'ятника Ярославу Мудрому. Взяти участь у заході прийшли декілька десятків людей, вони тримають плакати з фотографіями політв'язнів та плакат з написом "звільнити в'язнів Кремля".

Після цього учасники акції вирушили до Офісу президента України.

Фото: акція "Нагадай про кожного" у Києві (РБК-Україна/Віталій Носач)

Нагадаємо, за даними радниці українського омбудсмена Ірини Закриничної, Росія за політичними мотивами переслідує понад 130 громадян України, більшість з них - кримські татари. У незаконному ув'язненні в окупованому Криму та на території РФ перебувають 112 українців.

Крім того, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів, що наступний обмін утримуваними між Києвом та Москвою відбудеться за формулою "100 на 100". Для початку обмінного процесу необхідно, щоб представники Червоного Хреста потрапили на окуповану територію.