ua en ru

У Києві правоохоронці затримали підозрюваного у вимаганні 100 тис. доларів

У Києві правоохоронці затримали підозрюваного у вимаганні 100 тис. доларів Фото: поліція Києва

Підозрюваний знаходиться під вартою

У Києві правоохоронці затримали підозрюваного у вимаганні 100 тисяч доларів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Так, до працівників поліції із письмовою заявою звернувся 22-річний мешканець Київської області, який повідомив, що протягом кількох місяців знайомий вимагав у нього гроші за начебто звільнення від кримінальної відповідальності.

"Житель Київщини вигадав історію із важливими документами, у крадіжці яких звинуватив заявника. Аби залагодити справу, спочатку потерпілий віддав зловмиснику 20 тисяч доларів США, а згодом - ще 35 тисяч доларів. Через кілька місяців спритник знову шантажем та погрозами фізичної розправи примушував передати йому ще 100 тисяч доларів. Під час отримання грошей його затримали оперативники Шевченківського району", - зазначається у повідомленні.

Вказано, що підозрюваний - 23-річний мешканець Київської області, раніше не судимий. Правоохоронцям він пояснив: вимагав гроші, оскільки знав, що потерпілий - із забезпеченої сім'ї.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні правопорушень та обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, прокуратура Харківської області зібрала докази функціонування налагодженої схеми вимагання податковою інспекцією хабарів з бізнесменів, які займаються вирощуванням та реалізацією сільськогосподарських культур.