ua en ru

У Києві поліція затримала автомобіль із вибухівкою

У Києві поліція затримала автомобіль із вибухівкою Фото: виявлена в Києві вибухівка (прес-служба МВС)

Усі патрульні наряди столиці переведені у підвищену готовність

У Києві спецпризначенці затримали автомобіль із вибухівкою. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

Зокрема зазначено, що на парковці торгового центру на Осокорках у Дарницькому районі працівники полку поліції особливого призначення помітили підозрілий автомобіль "Фольксваген", у салоні якого перебували двоє осіб.

"Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили у багажнику рюкзак, у якому було п‘ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг та 10 електродетонаторів. При цьому вибухівка була підготовлена до використання", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, з молодиками, які її перевозили і не мали при собі засобів зв’язку, спілкуються слідчі та співробітники СБУ.

"Ймовірно, у них є спільники. Слідчо-оперативна група проводить документування та встановлює всі обставини події", - доповіли у правоохоронному відомстві.

У Києві поліція затримала автомобіль із вибухівкоюУ Києві поліція затримала автомобіль із вибухівкою

Фото: автомобіль із вибухівкою в Києві (прес-служба МВС)

Там також додали, що за наказом начальника Головного управління Національної поліції в Києві Андрія Крищенка, всі патрульні наряди (як піші, так і автомобільні) переведені у підвищену готовність, а відтак посилено патрулюватимуть вокзали, станції метрополітену та місця масового перебування людей. До відпрацювань залучені також 200 військовослужбовців Національної гвардії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в центрі Києва поліція посилила заходи безпеки.