ua en ru

У Києві поліція знешкодила злочинну групу банкоматних злодіїв

У Києві поліція знешкодила злочинну групу банкоматних злодіїв Фото: поліція (facebook.com/odesapolice)

Злочинці пограбували банки на 3,5 млн гривень за допомогою вірусу

У Києві поліція знешкодила злочинну групу злодіїв, які пограбували банкомати на 3,5 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Національної поліції України у Facebook.

"Злочинна група складалася з 5 чоловік і займалася викраденням грошей з банкоматів українських банків шляхом втручання в їх роботу з допомогою вірусу. Один з учасників групи затримано в порядку статті 208 КПК України. Поліція проводить заходи спрямовані на встановлення місця перебування та затримання інших учасників злочинної групи", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці спільно з працівниками служби безпеки одного з українських банків викрили злочинне угруповання.

Так, зловмисники, шляхом втручання в роботу банкоматів з використанням шкідливого програмного коду (вірусу), заволодівали грошима з касет банкоматів. Всього було викрадено близько 3,5 млн гривень

Під час вчинення злочинів, з метою маскування своєї зовнішності, зловмисники використовували перуки, окуляри та інші речі, що унеможливлювало їхню ідентифікацію. За оперативною інформацією, ця злочинна група причетна до скоєння менше 10 крадіжок з банкоматів.

ЗНЕШКОДЖЕНО ЗЛОЧИНУ ГРУПУ БАНКОМАТНИХ ЗЛОДІЇВ У Києві поліція затримала учасника угрупування, яке завдало збитків банк...

Опубліковано Департамент кіберполіції Національної поліції України 20 червня 2017 р.

Затриманий на одній з крадіжок, пояснюючи поліцейським свої дії, вказав, що про уразливість системи банкоматів він повідомляв українським банкам дзвінком на їхні "гарячі лінії". Не отримавши жодної відповіді на свої повідомлення він зрозумів, що працівники фінустанов не виконуються в повному обсязі покладені на них обов'язки. Тому вирішив цим скористатися.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин), ч. 4 ст. 185 (крадіжка) КК України. Одного з фігурантів повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину. Він затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві колишні працівники ВАТ КБ "ПриватБанк" організували схему, з допомогою якої заволоділи 200 тис. гривень фінансової установи.