ua en ru

У Києві подорожчає холодна вода

У Києві подорожчає холодна вода Фото: Києві тарифи на воду а в багатоповерхівках подорожчають з 10,24 до 13,43 грн

Підвищення тарифу на холодну воду безпосередньо залежить від підвищення вартості електроенергії

У Києві тариф на холодну воду підвищать з 8,68 до 12 грн за куб для приватних будинків з централізованим водопостачанням та водовідведенням та з 10,24 до 13,43 грн для багатоповерхівок. Про це повідомляє "Вечірній Київ".

"Підвищення вимушене. І залежить тільки від одного - вартості електрики, яка за останні півтора року зростала п'ять разів. А на вересень і березень заплановані чергові етапи росту. Вартість електроенергії в структурі тарифу на холодну воду становить найбільшу частину - 35%. Забір води, підйом, очищення, знезаражування, транспортування, водовідведення - все працює на електриці", - заявив генеральний директор "Київводоканалу" Дмитро Новицький, коментуючи підвищення тарифів на воду в Києві.


Тарифи на холодну воду стануть актуальними після того, як Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг затвердить пропозицію "Київодоканалу".

Відзначимо, що в минулому році після прийняття нових тарифів профільної Нацкомісією ціну на холодну воду підвищили приблизно через 2 місяці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що борг киян за холодне водопостачання та водовідведення становить майже 1 млрд гривень.