ua en ru

У Києві пацієнт "замінував" лікарню

У Києві пацієнт "замінував" лікарню Фото: поліція

Чоловік був незадоволений, що його не пускають додому

У Києві пацієнт повідомив про "замінування" лікарні на Подолі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції України в місті Києві.

"У правоохоронні органи надійшло повідомлення про закладення вибухівки в медичному закладі на Подолі", - йдеться в повідомленні.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції і фахівці-вибухотехніки. Будівлю та прилеглу до нього територію ретельно обстежили, але жодних підозрілих предметів не виявили. Евакуація лікарні не проводилася.

Правоохоронці встановили, що анонімний дзвінок надійшов з таксофона, який розташований в одному з корпусів лікарні.

"Згодом встановили і самого абонента: ним виявився 24-річний пацієнт медичного закладу. Чоловік таким чином вирішив висловити своє невдоволення тим, що його не відпускали додому", - розповіли в поліції.

Столичні правоохоронці нагадують, що завідомо неправдиве повідомлення про замінування тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, поліція затримала жителя Одеської області, який "мінував" залізничний вокзал і аеропорт "Бориспіль" у Києві.