ua en ru

У Києві очікується участь до 5 тис. осіб у марші рівності

У Києві очікується участь до 5 тис. осіб у марші рівності Фото: поліція Києва готова забезпечити правопорядок на належному рівні

На марші рівності очікується вдвічі більше учасників, ніж раніше

У червні в Києві в марші рівності можуть взяти участь до 5 тис. осіб. Про це повідомила євродепутат Ребекка Хармс, передає прес-служба поліції Києва у Facebook.

"Цього року існує ризик отримати великий виклик, тому що на цей раз взяти участь у заході планує до п'яти тисяч учасників - це вдвічі більше, ніж раніше. Однак чітка взаємодія між правоохоронними підрозділами минулого року, яку побачило світове співтовариство, дає надію, що на цей раз поліція зробить все для підтримки правопорядку", - зазначила Хармс.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко зауважив, що правоохоронці готові до викликів.

"Поки ще не відомо, де і коли відбудеться марш, але ми відкриті до діалогу з організаторами заходу, готові чути пропозиції. У нас є взаємодія з іншими службами, а потім у комплексі це допоможе забезпечити правопорядок на належному рівні", - підкреслив він.

Керівник київських поліцейських зустрівся із депутатом Європарламенту (ФОТО) Андрій Крищенко обговорив із Ребекою Гармс питання забезпечення безпеки громадян та охорони правопорядку у столиці на марші рівності, проведення якого заплановано у червні. Представник Європарламенту подякувала столичним поліцейським за професіоналізм при виконанні обов’язків під час проведення аналогічного маршу у минулому році. Незважаючи на спроби провокацій та погрози від радикально налаштованих громадян, учасники заходу почувалися у безпеці. «У цьому році існує ризик отримати великий виклик, тому що цього разу взяти участь у заході планує до п’яти тисяч учасників – це вдвічі більше, ніж раніше. Проте чітка взаємодія між правоохоронними підрозділами минулого року, яку побачила світова спільнота, дає надію, що цього разу поліція зробить усе для підтримки правопорядку», - відзначила Ребека Гармс. Начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко погодився із гостею, що ризик провокацій існує завжди. Проте київська поліція розуміє завдання, які ставить перед нею суспільство, тому готова до будь-яких викликів. «Поки ще не відомо, де і коли відбудеться марш, але ми відкриті до діалогу із організаторами заходу, готові чути пропозиції. В нас є взаємодія із іншими службами, а відтак у комплексі це допоможе забезпечити правопорядок на належному рівні», - підкреслив Андрій Крищенко. Іноземна гостя подякувала керівнику столичних поліцейських за позицію та відповідальність, а також висловила надію на подальшу співпрацю. Відділ комунікації поліції Києва Алла Борових

Опубліковано Відділ комунікації поліції Києва 12 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЛГБТ-активісти мають намір провести грандіозний марш на Хрещатику.