ua en ru

У Києві відкрився XIII з'їзд суддів України

У Києві відкрився XIII з'їзд суддів України Фото: з'їзд суддів

На з'їзді присутні 384 делегата з 388

У Києві сьогодні, 12 листопада, розпочався XIII з'їзд суддів України, на який прибули 384 делегата з 388. Про це на початку з'їзду повідомила голова Ради суддів України Валентина Симоненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На XIII з'їзд суддів України обрано 388 делегатів. Прибуло на з'їзд і зареєструвалося 384 делегата. За результатами реєстрації видно, що на з'їзді є кворум", - заявила Симоненко.

Відзначимо, на з'їзді посилені заходи безпеки та охорони. На в'їзді до будівлі Жовтневого палацу, де проходить з'їзд, охорона перевіряє машини. Також у будівлі чергують кілька автобусів з правоохоронцями.

У Києві відкрився XIII з'їзд суддів України

У Києві відкрився XIII з'їзд суддів України

У Києві відкрився XIII з'їзд суддів України

Фото РБК-Україна

Згідно з порядком денним, сьогодні планується заслухати звіти Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, установи вищої ради юстиції, інформацію щодо виконання суддями вимог закону України "Про очищення влади", а також голосування за призначення ВККСУ і розгляд питання про звільнення і призначення суддів Конституційного суду України.

Нагадаємо, на XIII з'їзді суддів України, який пройде 12-13 листопада 2015 року, будуть обирати нового суддю Конституційного суду серед чотирьох кандидатів.