ua en ru

У Києві невідомі викрали таксиста

У Києві невідомі викрали таксиста Фото: такси

Поліція влаштувала перегони за автомобілем з викрадачами і затримали одного з них

У Києві в Дніпровському районі на вул. Малишко троє невідомих побили і викрали таксиста, який приїхав до них на виклик. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києва.

"Потерпілим виявився 42-річний житель столиці, який розповів: він отримав виклик диспетчера приїхати на вулицю Малишко. Опинившись біля під'їзду, таксист вийшов з автомобіля на вулицю. В цей час до нього підійшли незнайомці і почали його бити. А потім, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, наказали сідати на заднє сидіння авто. Один із нападників сів за кермо транспортного засобу, інші - силою утримували жертву", - йдеться в повідомленні.

Коли зловмисники зупинилися на світлофорі, таксист у вікно побачив поліцейський наряд і подав знак поліції. Правоохоронці відреагували і почали переслідування. Незабаром гонитва закінчилася у дворі житлового будинку по вулиці Миропільській.

Молодого чоловіка, який керував машиною, правоохоронці затримали, проте двоє його співучасників втекли з місця події. Зараз проводяться заходи щодо встановлення їх місця перебування.

Слідчим відділом дніпровського районного управління міліції відомості про подію зареєстрували в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Правоохоронці зараз встановлюють мотиви скоєння правопорушення.

Нагадаємо, в жовтні в Харкові застрелили таксиста.