ua en ru

В Києві націоналісти затримали бразильського бойовика "ЛДНР"

В Києві націоналісти затримали бразильського бойовика "ЛДНР" Фото: у Києві націоналісти затримали бразильського бойовика "ДНР" (УНІАН)

Зараз він знаходиться в СБУ

Праворадикали з організації С14 сьогодні, 4 травня, затримали колишнього бойовика "ЛДНР" з Бразилії Рафаеля Лусваргі. Про це повідомив координатор організації Сергій Мазур в Facebook.

Зараз співробітники СБУ забирають екс-бойовика до відділення.

Приїхало СБУ. Забирають з собою. Кажуть дурню про якусь помилку і що винні будуть покарані. Попри брехню СБ тепер...

Опубліковано Сергієм Мазуром 4 травня 2018 р.

"Зараз до них (активістів, які призвели Лусваргі) вийдуть. Про те, як він опинився на волі - питання до суду. Це питання в Апеляційний суд. Він рахується за судом. Я не можу сказати, що буде далі. Я чекаю, коли до них вийде, щоб вирішити цю ситуацію в юридичному плані", - повідомила РБК-Україна речник СБУ Олена Гітлянська.

Зазначимо, що сьогодні праві шукали бразильця в чоловічому Голосіївському Свято-Покровському монастирі УПЦ Московського патріархату в Києві, однак там його не виявили. Пізніше Мазур повідомив, що вони поїхали перевірити, чи знаходиться Лусваргі в посольстві Бразилії.

Лусваргі затриманий націоналістами. Вибачається перед українським народом на колінах та просити повернути його до СІЗО. Ведемо його в СБУ.

Опубліковано Сергієм Мазуром 4 травня 2018 р.
Бразільського бойовика Лусваргі схопили і ведуть до СБУ

Бразільського бойовика Лусваргі схопили і ведуть до СБУ

Опубліковано Радіо Свобода 4 травня 2018 р.

Нагадаємо, за даними правоохоронців, бразилець з вересня 2014 року по травень 2015 року знаходився у складі підрозділу "ДНР" "Вікінг" і виконував функції керуючого ротою, інструктора і розвідника, а також брав участь в бойових діях в Донецькій області.

Крім того, він вербував іноземців до складу незаконних збройних формувань, а також коригував артилерійський вогонь по українських позиціях.

Зазначимо, що в січні 2017 року суд засудив вербувальника "ДНР" з Бразилії до 13 років в'язниці. На суді Лусварги повністю визнав провину і заявив, що розкаюється. Потім Апеляційний суд Києва скасував вирок. Журналісти виявили екс-бойовика на території Свято-Покровського Голосіївського монастиря УПЦ МП в Києві.