ua en ru

У Києві спостерігається зростання захворюваності на менінгококову інфекцію

У Києві спостерігається зростання захворюваності на менінгококову інфекцію Фото: лікарня (УНІАН)

У Києві фіксують "епідемічне неблагополуччя"

У Києві спостерігається епідемічне неблагополуччя із захворюваністю на менінгококову інфекцію. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентина Гінзбург, передає прес-служба КМДА.

За її словами, у цьому році зареєстровано вже 27 випадків проти 10 минулорічних. Серед дітей до 17 років - 18 випадків проти 10 у 2016 році.

Хвороба передається повітряно-крапельним шляхом і має різні форми: від такої, що не загрожує життю - до небезпечної менінгококцемії. Найбільш вразливі до захворювання - діти (близько 80% випадків) та люди з ослабленим імунітетом, зазначили в КМДА.

"Підступність хвороби полягає у тому, що перші симптоми подібні до симптомів ГРВІ, а летальність може настати впродовж вже 24 годин після їхньої появи", - сказала Гінзбург.

Вона розповіла, що серед основних ознак, які можуть свідчити про наявність менінгококової інфекції, - підвищення температури, сонливість, млявість. Потім з'являється висипка, що має ознаки крововиливів.

Нагадаємо, 2 листопада в Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що в країні за тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 162 тис. осіб.