ua en ru

У Києві можуть заборонити продаж алкоголю в кіосках

У Києві можуть заборонити продаж алкоголю в кіосках Фото: заборона продажу алкоголю в МАФах (УНІАН)

Київрада погодила рішення про заборону торгівлі в МАФах

Київська міська рада на засіданні постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погодив проект рішення про заборону продажу алкоголю в МАФах. Про це повідомляє пресс-служба Київради.

Проект рішення передбачає заборону продажу алкогольних напоїв у кіосках міста. Йдеться про горілку, слабоалкогольних напоях, джин-тонік, і взагалі, всіх спиртових напоях.

"В процесі підготовки проекту рішення ми виявили, що тривалий час у Києві існувала законодавча колізія. Згідно з чинним законодавством, алкогольні напої можна продавати тільки в капітальних спорудах. Законодавець чітко визначає, що є капітальною спорудою, які вона має нормативи. Тимчасові споруди жодним чином не відносяться до капітальних споруд і тому фактично видаючи договори пайової участі на продаж алкогольних напоїв у тимчасових спорудах, ми чинне законодавство порушуємо. Тобто проект рішення має на меті врегулювання цієї колізійної ситуації ", -заявив автор документу, депутат Київради Владислав Михайленко.

На думку депутатів, проект рішення також повинен забезпечити боротьбу з так званими "наливайками" та врегулювати торгівлю алкогольними та слабоалкогольними напоями у тимчасових спорудах.

Відповідний проект рішення буде розглянутий на пленарному засіданні Київради.

Нагадаємо, раніше Київрада вже намагався заборонити продаж алкоголю в київських кіосках. Ще 8 квітня 2016 року столична влада офіційно заборонила продавати алкогольні напої в кіосках.

Однак, Апеляційний адміністративний суд Києва в листопаді того ж року скасував рішення Київради і дозволив продавати алкоголь у МАФах.