ua en ru

У Києві можуть додати три мажоритарних округи, - джерело

У Києві можуть додати три мажоритарних округи, - джерело Фото: будівля ЦВК (РБК-Україна)

Ще три округи можуть з'явитися через зростання чисельності населення в столиці

У Києві перед парламентськими виборами в 2019 році можуть додати три мажоритарних округи. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Перейти кордон: кому вигідно перекроювання мажоритарних округів перед виборами".

Зокрема, як стверджує співрозмовник в оточенні президента Петра Порошенка, ЦВК не буде вживати дій щодо одномандатних округів, поки не врегулюють питання з виборчою законодавчою базою. У той же час він сумнівається, що Рада прийме Виборчий кодекс.

"Якщо парламент не ухвалить кодекс або замість нього будь-який інший компромісний виборчий закон, тоді Центрвиборчком буде зобов'язаний перед виборами восени 2019 року провести коригування округів", - пояснив співрозмовник.

У Києві, за його словами, у зв'язку із збільшенням населення необхідно додати ще три округи. Тоді як в інших регіонах через скорочення населення доведеться переглядати кордони округів, а, можливо, й скорочувати їх кількість.

На його думку, ЦВК може перерізати округи також у Донецькій і Луганській областях зважаючи на активну міграцію населення через війну на Донбасі. Але при цьому кількість округів після перекроювання все одно залишиться колишньою - не більше 225.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головою Центральної виборчої комісії стала Тетяна Сліпачук.

Верховна рада призначила новий склад ЦВК 20 вересня.