ua en ru

У Києві ліквідували 2 конвертцентри з оборотом майже 1 млрд гривень

У Києві ліквідували 2 конвертцентри з оборотом майже 1 млрд гривень Фото: конвертаційний центр у Києві

Поліція викрила конвертаційні центри з оборотом в 330 млн грн і 608 млн грн

Співробітники податкової міліції столиці викрили конвертаційний центр з обігом 330 млн гривень, який діяв на території Києва та Київської області. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"У результаті проведення ряду заходів встановлено незаконну діяльність групи осіб, які протягом 2015-2016 років через підконтрольні їм транзитні і фіктивні компанії надавали послуги з конвертації грошових коштів з безготівкової форми в готівкову, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки", - йдеться в повідомленні


Наголошується, незаконний податковий кредит формувався за рахунок відображення в бухгалтерських документах фіктивних операцій по закупівлі у імпортерів і сільгоспвиробників рибної продукції, пшениці, цукру і т. д. При цьому підприємствам реального сектору економіки "реалізовували" автозапчастини, рекламні послуги та ін.

Крім того, співробітники податкової міліції м. Києва спільно з працівниками Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 27, 365, 115 і 340 Кримінального кодексу України, викрили конвертаційний центр з обігом 608 млн грн., який діяв на території Києва, Київської та Дніпропетровської областей.

"Учасники конвертаційного центру з метою прикриття своєї незаконної діяльності створили та придбали 9 транзитних і фіктивних підприємств", - йдеться в повідомленні.

У Києві ліквідували 2 конвертцентри з оборотом майже 1 млрд гривеньФото: конвертаційний центр у Києві

Нагадаємо, 15 квітня у Києві припинена діяльність конвертаційного центру із загальним оборотом понад 100 млн гривень.