ua en ru

У Києві, Харкові та Дніпрі введуть систему центрів управління патрулями, - Аваков

У Києві, Харкові та Дніпрі введуть систему центрів управління патрулями, - Аваков Фото: Арсен Аваков

З минулого року в Дніпрі вже діє система управління нарядами

У Києві, Харкові та Дніпрі планують запровадити нову систему центрів управління патрулями. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков, повідомляє прес-служба відомства.

"Такий комплексний підхід, реалізований у найбільших містах Японії, дуже ефективний. Японія сьогодні - найбезпечніша в кримінальному сенсі країна. І ми ставимо собі таку мету", - зазначив Арсен Аваков.

З минулого року в Дніпрі вже діє система управління нарядами - ситуаційний центр при ГУНП в Дніпрі. Основними завданнями цього центру є збір, аналіз і обробка інформації, а також організація системи контролю, яка дозволить здійснювати взаємодію між підрозділами.

Крім криміногенної ситуації, працівники центру вивчають соціальні, політичні, економічні та інші фактори, які можуть вплинути на сплеск злочинності. Особлива увага приділяється районам області, що межують з територією проведення АТО.

У Києві, Харкові та Дніпрі введуть систему центрів управління патрулями, - АваковУ Києві, Харкові та Дніпрі введуть систему центрів управління патрулями, - АваковУ Києві, Харкові та Дніпрі введуть систему центрів управління патрулями, - АваковУ Києві, Харкові та Дніпрі введуть систему центрів управління патрулями, - Аваков

Фото: у Києві, Харкові та Дніпрі введуть систему центрів управління патрулями

"Дніпро стало першим місто в Україні, де була введена така технологія. На черзі - інші міста", - сказав глава МВС Арсен Аваков.

Нагадаємо, в Україні в листопаді відкриють 5 сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України.