ua en ru

У Києві екс-співробітники ПриватБанку заволоділи 200 тис. гривень фінустанови

У Києві екс-співробітники ПриватБанку заволоділи 200 тис. гривень фінустанови Фото: ПриватБанк (УНІАН)

Шахраї через фіктивні підприємства заволоділи коштами банку

У Києві колишні працівники ВАТ КБ "ПриватБанк" організували схему, за допомогою якої заволоділи 200 тис. гривень фінансової установи. Про це йдеться у повідомленні прокуратури Києва у Facebook.

Повідомляється, що столичні правоохоронці викрили злочинну групу з екс-співробітників ПриватБанку, які шахрайством заволоділи банківськими коштами. Зокрема, шахраї придбали підприємства з ознаками фіктивності, яким банк видав POS-термінали для розрахунків платіжними картками.

"Зловмисники через зазначені термінали проводили фіктивні операції з продажу різних товарів, а після зарахування коштів - знімали їх через картку ключ-рахунок в банкоматах. Надалі учасники злочинного угруповання проводили фіктивні операції з нібито поверненням товарів, після чого ПриватБанк проводив операцію з повернення коштів на відповідну банківську картку за свій рахунок, оскільки на банківських рахунках фіктивних підприємств кошти вже були відсутні", - йдеться в повідомленні.

На даний момент встановлено 200 тис. гривень збитків. Правоохоронці провели ряд обшуків, за результатами яких вилучили 7 POS-терміналів, 18 чеків на повернення готівки, 97 банківських карток, 28 печаток, 18 сім-карт, 2 комп'ютери, 5 ноутбуків, 3 планшети і близько 240 тис. гривень готівкою. На сьогодні затримано 3 учасників угруповання.

У КИЄВІ ВИКРИТО ЗЛОЧИННУ ГРУПУ З ЕКС-ПРАЦІВНИКІВ "ПРИВАТБАНКУ", ЯКІ У ШАХРАЙСЬКИЙ СПОСІБ ЗАВОЛОДІЛИ БАНКІВСЬКИМИ КОШТАМИ...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 13 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше були названі фіктивні компанії, які отримали позики перед націоналізацією ПриватБанку.