ua en ru

У Києві арештовано узбека, розшукуваного Інтерполом за багатомільйонні фінансові махінації

У Києві арештовано узбека, розшукуваного Інтерполом за багатомільйонні фінансові махінації Фото: прокуратура

Наразі очікується запит від Узбекистану про екстрадицію зловмисника

Солом’янський районний суд м. Києва арештував громадянина Узбекистану, розшукуваного Інтерполом за багатомільйонні фінансові махінації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"У Києві за клопотанням прокуратури суд арештував громадянина Республіки Узбекистан, який перебував у міжнародному розшуку за фінансові махінації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисник перебуває в міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів на території Узбекистану. Зокрема, його підозрюють у привласненні коштів у розмірі понад 91 млн доларів, укритті іноземної валюти на суму близько 200 млн доларів та 271 тис. 602 євро, легалізації доходів, отриманих в результаті злочинної діяльності на суму 77,4 млн швейцарських франків та 200 тис. латвійських лат, а також у службовому підробленні.

Зловмисника затримали працівники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" Державної прикордонної служби України.

"Наразі очікується запит від компетентних органів Республіки Узбекистан про видачу зловмисника для притягнення його до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харківській області правоохоронці попередили спробу рейдерського захоплення підприємств.